Romhatten.dk - Stedet for romelskere
Kontakt
Luk
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk

Destillering

Skrevet d. 21-08-2014 af Mads "Romhatten" Heitmann

Øllet fra gæringen har en alkoholprocent på omkring 8-9. Det er langt fra stærkt nok. Derfor må alkoholkoncentrationen forøges vha. et såkaldt destillationsapparat.

Formålet med al destillation er at gøre en svagere alkoholisk væske stærkere ved at adskille alkoholen fra vandet. Dette er muligt, fordi alkohol fordamper hurtigere end vand med et kogepunkt på kun 78,3 grader celsius. Øllet varmes derfor op, så alkoholen kan fordampe og drive væk i en kondensator, hvor kun noget af vandet vil følge med.



Whiskyproduktion



Tilmeld dig nyhedsbrevet